Увага! Алергія!

З цвітінням і буянням природи з`являється багато чинників, що можуть викликати загострення алергічних захворювань. Найчастіше – це полінози.

Поліноз – алергічне захворювання слизової оболонки очей, носа, дихальних шляхів, викликане пилком рослин, дерев.

Алергеном може бути пилок амброзії, полину, ліщини, сосни, берези, дуба, клена і майже всіх квітів. Усі вони під час цвітіння виділяють багато пилку, що й спричиняє загострення алергічних хвороб.

Ознаками алергічного захворювання є: почервоніння повік, їх свербіж, сльозотеча, відчуття піску в очах, надмірна чутливість до світла, часте чхання, яке супроводжується утрудненим носовим диханням і рясними виділеннями з носа.

Для запобігання полінозу необхідно під час цвітіння квітів і дерев уникати перебування з дітьми в садах, лісах, на полях, луках. Батькам слід знати, коли саме починає цвісти те дерево чи квітка, на які в дитини алергія. Якщо біля вашого будинку багато рослин, що викликають алергію у вашої дитини, доцільно на деякий час змінити місце проживання.

Якщо ж це неможливо, то необхідно вжити наступних заходів. Кілька разів на день треба робити вологе прибирання в оселі, вікна завжди тримати зачиненими, при поверненні додому прийняти душ і перевдягнутись. А ще бажано захистити очі дитини спеціально пристосованими окулярами.

Особливо уважними до своїх дітей повинні бути батьки в сільській місцевості.

Адже деякі діти мають алергію не тільки на пилок рослин, але й на сіно. Тому дорослим слід його зберігати й сушити якомога далі від дітей.

Крім цього, у жодному разі не можна залучати дитину до робіт під час скошування та збирання сіна.

Якщо повністю ізолювати дитину від контакту з пилком рослин неможливо, необхідно звернутись за допомогою до лікаря.

 

Pin It

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.