Творча особистість 2020. Броварська спеціалізована школа I-III ступенів № 5 імені Василя Стуса

Олександра  Перепона, учениця 11 класу Броварської спеціалізованої школи I-III ступенів № 5 імені Василя Стуса – переможець III етапу Всеукраїнської олімпіади з англійської мови другий рік поспіль. Учениця захоплюється вивченням іноземних мов, тож минулого навчального року Олександра успішно захистила наукову роботу з іспанської філології й посіла третє місце на ІІ етапі Всеукраїнського  конкурсу-захисту наукових робіт МАН.

Олександра – творча особистість, успішно закінчила школу мистецтв й бере участь у творчих конкурсах різного рівня, про що свідчать її нагороди.

Впродовж одинадцяти років Саша успішно вивчає англійську мову на уроках високопрофесійного, талановитого вчителя Марії Андріївни Зарічняк. Володіння англійською мовою,  зі слів Саші, – запорука її успішності у майбутньому; адже учениця планує опановувати мистецтво дизайну у провідних університетах Європи англійською мовою.

Ксенія  Стрельченко, учениця 10 класу Броварської спеціалізованої школи I-III ступенів № 5 імені Василя Стуса – переможець III етапу Всеукраїнської олімпіади з англійської мови. Учениця впродовж десяти років навчається в рідній школі й чітко усвідомлює: отримані за учнівською партою знання, дозволять їй стати конкурентоспроможною особистістю у сучасному світі. Ксенія захоплюється вивченням англійської мови, відвідує міжнародні розмовні курси з носієм мови, переглядає фільми мовою оригіналу. Серед її захоплень важливе місце посідає музика та гра на гітарі. Учениця – цілеспрямована й впевнено крокує до поставленої мети: бути найкращою у сучасному світі. Це й не дивно, адже її наставник – досвідчений, інтелігентний вчитель англійської мови Канівець Олена Ігорівна.

Єва  Співак, учениця 9 класу Броварської спеціалізованої школи I-III ступенів № 5 імені Василя Стуса – переможець III етапу Всеукраїнської олімпіади з англійської мови.  Надзвичайно допитлива, талановита, успішна. У неї багато вподобань: спортивно-бальні танці, художнє мистецтво, читання автентичної художньої літератури. Єва – справжній поліглот і вивчає англійську, німецьку, польську мови. Знання мов – це пізнання історії і культури народів світу. Отримавши досвіт спілкування з іноземними делегаціями в стінах рідної школи, учениця мріє стати дипломатом та представляти Україну у світі.

Всебічно ерудований, кваліфікований педагог за покликанням, Кукшин Лариса Михайлівна, навчає успішно не лише англійської мови, а й допомагає кожному учню обрати правильний орієнтир у майбутньому. Значну увагу приділяє роботі з обдарованими учнями: її учні – переможці та призери ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з англійської мови.

 Марія  Кочмарьова, учениця 10 класу Броварської спеціалізованої школи I-III ступенів № 5 імені Василя Стуса –  переможець III етапу Всеукраїнської олімпіади з французької мови. За час перебування у школі Марія,  продемонструвала високий рівень навчальних досягнень з шкільних предметів навчального циклу. Вона систематично працює над вдосконаленням франкомовних компетенцій. Учениця брала участь у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з української мови та літератури,  англійської, французької мов, математики. Її хобі – заняття спортом, танцями, подорожами. Марія  мріє відвідати Францію й піднятися на вершину Ейфелевої вежі, звідки видно весь Париж.

Наставник Марії – вчитель французької мови Крупеніна Галина Михайлівна приділяє велику увагу роботі з обдарованими дітьми й вміло вмотивовує навчальну діяльність учнів на уроках, позакласних заходах, засіданнях «Євроклубу».

 

Анна  Теплякова, учениця 10 класу Броварської спеціалізованої школи I-III ступенів № 5 імені Василя Стуса –  переможець III етапу Всеукраїнської олімпіади з іспанської мови.  Анна захоплюється вивченням іноземних мов та цікавиться історією Давнього Світу. Але своє майбутнє планує поєднати з вивченням точних наук й отримати технічну спеціальність.

Її наставник – молодий педагог іспанської мови володіє технологіями, освітніми методиками й  активно використовує їх під час навчального процесу. Анна Арутюнівна Мурадян  вміло застосовує широкий спектр стратегій навчання,  нетрадиційні форми проведення уроків й пов’язує навчальний матеріал з сучасністю, життєвим досвідом учнів.

 

Катерина  Григорян, учениця 11 класу Броварської спеціалізованої школи I-III ступенів № 5 імені Василя Стуса –  переможець III етапу Всеукраїнської олімпіади з польської мови у 2019 – 2020 н.р. та другого етапу Всеукраїнського конкурсу – захисту наукових робіт МАН (англійська мова). Катерина – наполеглива, талановита, працьовита особистість й протягом одинадцяти років навчання в школі,  демонструє високий рівень знань з усіх дисциплін. Її хобі – вивчення іноземних мов, без яких вона не уявляє свого майбуття. Учениця стверджує: «Я дійсно рада, що існують олімпіади і конкурси, де учні мають змогу продемонструвати своє вміння та перевірити свій рівень знань з різних дисциплін. Участь в олімпіадах мене надихнула на самовдосконалення та поступ уперед». Втіленню її прагнень та амбіцій допомагають креативні й досвідчені наставники: вчитель польської мови пані Ельжбета Фейнер та вчитель англійської мови Канівець Олена Ігорівна.

 

Ксенія  Чистикова, учениця 10 класу Броварської спеціалізованої школи I-III ступенів № 5 імені Василя Стуса –  переможець III етапу Всеукраїнської олімпіади з польської мови.   Ксенія має вроджені здібності до вивчення іноземних мов, гарні лідерські якості, має добре розвинуте абстрактне мислення. Наполеглива у досягнені результату у навчанні, уміє фантазувати і критично оцінювати  навколишню дійсність й приймати правильне рішення. Захоплюється музикою польських композиторів, зокрема Шопеном. Мріє здобути вищу освіту в цій країні. Своїм захопленням музикою вона завдячує вчителю польської мови пані Ельжбеті Фейнер, музиканту за покликанням.

 

Анастасія         Шемечко, учениця 9 класу Броварської спеціалізованої школи I-III ступенів № 5 імені Василя Стуса – переможець III етапу Всеукраїнської олімпіади з польської мови.

Анастасія – старанна, творча, цілеспрямована  особистість, має високий рівень навчальних досягнень з усіх предметів. Учениця надає перевагу предметам гуманітарного циклу, має широкий кругозір, любить читати, захоплюється живописом. В майбутньому Анастасія мріє налагоджувати зв’язки між Україною та іншими державами, тому й захоплюється вивченням іноземних мов. Вчитель польської мови пані Ельжбета Фейнер систематично залучає учнів до участі у міжнародних освітніх проєктах, що дає можливість учням не лише щорічно відвідувати Польщу, а й навчитися бути справжніми дипломатами.

Пані Ельжбета Фейнер досвідчений організатор міжнародних проєктів, ініціатор укладання угод про співпрацю Броварської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 ім. Василя Стуса та ліцею імені Я. Дзюбинської, школи І-ІІІ ступенів №1 міста Вінніца у рамках міжнародного проєкту «Партнери в освіті». У грудні 2019 р. у школі відбулася зустріч з Державним секретарем, адміністрації президента Польщі п. Адамом Квятковським, представниками посольства Республіки Польща в Україні у рамках міжнародної програми «Дні Польщі в Україні».

Лаура  Ніколайчик, учениця 11 класу Броварської спеціалізованої школи I-III ступенів № 5 імені Василя Стуса, переможець III етапу Всеукраїнської олімпіади з німецької мови.   Учениця – талановита й має багато різних захоплень, та найголовніше з них – іноземні мови.

Цікавість до вивчення мов з’явилася ще в ранньому віці. Гарно володіє німецькою, англійською, російською та українською мовами, планує опанувати ще й іспанську мову. Знання мов сприяло її успішним подорожам до Німеччини, Польщі, Чехії, Франції та Італії. Побачити весь світ – її заповітна мрія.

Лаура захоплюється грою на піаніно. Музика допомагає її самовираженню й дисциплінує її. Свою майбутню професію пов’язує з вивченням іноземних мов в Україні та за кордоном, її мотто – бути щасливою.

Талановиту ученицю навчає молодий, але амбіційний вчитель німецької мови, Шкурат Вікторія Вікторівна, творчо підходить до проблеми досконалого оволодіння учнями німецькою мовою як важливим засобом міжкультурного спілкування. Значну увагу приділяє використанню інформаційно – комунікативних технологій, аудіо- та відеоматеріалів.

Артем  Кислиця, учень 11 класу Броварської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 імені Василя Стуса –  переможець фінального етапу Міжнародного конкурсу “Entrepreneurship & Innovation” GoCamp + Kyivstar. Розробив ідею мобільного додатку “Kyivstar News”. Артем –  наполегливий та цілеспрямований у досягненні результату у сфері, яка його цікавить, для нього характерний постійний творчий пошук. Участь у конкурсі була невипадковою, адже завжди цікавився новітніми комп’ютерними технологіями та вивченням англійської мови. У вільний час займається спортом. Найбільше Артема приваблює бокс, який   зміцнює віру себе і свої сили, підвищує самооцінку, розвиває волю, робить його сильнішим як особистість. Після закінчення школи учень планує вступити до  Українсько-американський університет Конкордія на факультет фінансової аналітики. Свою майбутню професію вважає надзвичайно перспективною і потрібною у сучасному світі.

А допомагає та надихає Артема до участі у різноманітних конкурсах та проєктах  його наставник, Заслужений вчитель України, Думенко Людмила Григорівна.

Маючи відмінну науково-теоретичну та методичну підготовку, досвідчений учитель виявляє високий рівень професіоналізму, досконало  володіє  інноваційними освітніми методиками та технологіями, активно їх використовує та поширює в професійному середовищі.

Талановитий педагог, Людмила Григорівна уміло організовує навчальне співробітництво, формує в школярів уміння та бажання здобувати знання, ставитися до навчання як до серйозної, відповідальної та наполегливої праці.

Анастасія  Кошарна, учениця 11 класу Броварської спеціалізованої школи I-III ступенів № 5 імені Василя Стуса, посіла

II місце на Всеукраїнській олімпіаді з ділової англійської мови (Українсько-американський університет Конкордія).  Переможець фінального етапу Міжнародного конкурсу “Entrepreneurship & Innovation” GoCamp + Kyivstar.  Учениця – активна, творча та цілеспрямована особистість. Анастасія посіла І місце на І етапі захисту робіт Всеукраїнського конкурсу – захисту наукових робіт МАН з географії. Учениця любить фотографувати, малювати й хоче пов’язати своє життя з бізнесом та ІТ технологіями.

Учитель англійської мови Кошарна Оксана Олександрівна –  тренер проєктів Британської Ради в Україні «Агенти змін» та підготовки вчителів англійської мови початкової школи НУШ.  Оксана Олександрівна проводить цілеспрямовану роботу по вихованню в учнів інтересу до вивчення англійської мови, поєднує теоретичні положення з практичними,  що дає можливість цілеспрямовано формувати в учнів уміння логічно і самостійно мислити.

 Денис         Ладошкин, учень 11 класу Броварської спеціалізованої школи I-III ступенів № 5 імені Василя Стуса, посів ІІІ місце  на Всеукраїнській олімпіаді з ділової англійської мови (Українсько-американський університет Конкордія). Переможець фінального етапу Міжнародного конкурсу “Entrepreneurship & Innovation” GoCamp + Kyivstar.  Денис – талановитий та всебічно обдарований учень. Із задоволенням вивчає іноземні мови та успішно освоює ІТ технології. У майбутньому він планує створити українську промислову компанію, котра буде лідером в усьому світі. Денис цікавиться різними видами спорту: карате, хокей, футбол. Учитель-  Зарічняк Марія Андріївна

Юрій  Кузьменко, учень 11 класу Броварської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 імені Василя Стуса –  переможець фінального етапу Міжнародного конкурсу “Entrepreneurship & Innovation” GoCamp + Kyivstar.  Здобув спеціальну нагороду на Всеукраїнській олімпіаді з ділової англійської мови (Українсько-американський університет Конкордія) .  Юрій –  наполегливий, талановитий учень. Йому подобається навчатися в рідній школі, тому що саме тут є можливість розкрити себе як творчу особистість та оволодіти іноземними мовами. Учень любить займатися  програмуванням, бо у майбутньому хоче пов’язати своє життя з ІТ технологіями.

Учитель-  Зарічняк Марія Андріївна

 

Анна        Дорошенко, учениця 11 класу Броварської спеціалізованої школи I-III ступенів № 5 імені Василя Стуса – переможниця фінального етапу Міжнародного конкурсу  “Entrepreneurship & Innovation” GoCamp + Kyivstar. Анна – талановита особистість, відкрита для спілкування з людьми. Обожнює бути у колективі і проявляти свої лідерські якості. Любить творити і фантазувати. Анна  активна в спорті та в навчанні. Особливе місце в її житті посідає баскетбол. Саме завдяки цьому виду спорту та гарному володінню англійською мовою вона мала змогу жити і навчатися протягом двох років у США. Анна отримала цінний досвіт, який допомагає їй у житті. Мріє продовжити освіту у вищих навчальних закладах Польщі  й займатися політологією.

Учитель-  Зарічняк Марія Андріївна

 Євгенія  Синякова, учениця 11 класу Броварської спеціалізованої школи I-III ступенів № 5 імені Василя Стуса –  переможниця Міжнародного конкурсу “Dear Volunteer, Welcome to Our School” GoCamp After School. Євгенія надзвичайно творча, всебічно розвинена, обдарована особистість. Ще з дитинства слово «творчість» було синонімом її життя. Дівчина – мрійниця уже в шість років почала захоплюватися поезією і викладати свої думки у віршованій формі на папері. Протягом 12 років учениця займалася танцями у творчому колективі «Оксамит».  Це дало їй змогу відчути себе зіркою на зарубіжній та українській сцені. Пізніше до Жені прийшла музика і заволоділа її єством: гра на гітарі та спів – нероздільне єдине її душі. А потім вона зайнялася зйомками відео кліпів. Тож Женя мріє пов’язати власне життя із кіно- індустрією у різних її проявах.

Усі ці талановиті учні протягом одинадцяти років навчання у школі гуртуються навколо свого вчителя англійської мови, Марії Андріївни Зарічняк, яка  різноманітними методами навчання формує в учнів уміння аналізувати інформацію, критично мислити та робити самостійні висновки.

Тетяна  Мацегора, Учениця 11 класу Броварської спеціалізованої школи I-III ступенів № 5 імені Василя Стуса –  переможниця Міжнародного конкурсу FLEX – “Програма обміну майбутніх лідерів”, яка    адміністрованого Американської Ради з Міжнародної Освіти та егідо МОН України.

Таня – це надзвичайно розумна, дисциплінована та працьовита учениця, яка –  гордістю 5 школи. Її наполегливість та цілеспрямованість завжди допомагають досягати поставленої  мети. Протягом навчання у школі учениця була призером обласних олімпіад з фізики, французької та англійської мов. Минулого року Таня зайняла І м. на обласному етапі зі своєю роботою МАН з математичного моделювання. Також брала участь  4-х етапах школи «Агенти змін» зі своїм бізнес проєктом. У цьому році Таня навчалась в американській школі за програмо FLEX. Завдяки своїм зусиллям учениця отримала запрошення на навчання до  5-ти університетів США та Китаю на безкоштовне навчання.  Таня любить займатися спортом, грою на гітарі та піаніно, читає багато книжок. Особливо  отримую насолоду від робототехніки: 3D дизайну та моделювання. У майбутньому учениця хоче працювати у сфері інженерії та програмування.

Своїм успіхам Тетяна завдячує високо- професійним педагогам школи, зокрема талановитому вчителю англійської мови, Царик Вікторії Миколаївні.  Учитель моделює проблемні ситуації, забезпечує інтерактивне спілкування, що передбачає обмін новими ідеями, формування вміння критично і творчо мислити.

Софія – це мудрість. Такою не на свій вік є учениця 6-А класу, улюблениця батьків та вчителів Харченко Софійка. Чуйна, добра, справедлива, працьовита та мрійлива дівчинка. Захоплюється художніми творами українських та світових авторів, прагне багато знати та вміти. Охоче вчиться грати на гітарі, а ще мріє стати журналісткою. Бабусине та батьківське виховання дало свої плоди: Софійка завжди підтримує своїх друзів  та однокласників мудрими настановами й порадами. Ще у п’ятому класі її талант, творчість помітила вчителька української мови та літератури Кондратюк Галина Володимирівна. Підтримуючи стосунки відвертості та довіри, уміючи викликати бажання творити і пізнавати нове, Галина Володимирівна забезпечила успіх Софійки у фінальному етапі Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Pin It

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.